lucruri pe care le regret

5 lucruri pe care le regret

Astazi m-am gandit la 5 lucruri pe care le regret. Dar cred ca niciodata nu este prea tarziu pentru a o lua de la capat. Cu vointa si rabdare ai sanse mari sa reusesti. Trebuie doar sa nu mai gasesti scuzele care te tin pe loc. Si sa inveti sa faci lucrurile in felul tau, nu cum le fac ceilalti. De treaba asta cred ca te prinzi pe parcurs. Dupa ce mai ratezi cate un moment, doua.

Asa mi-am dat eu seama. Tocmai de accea, mi-am facut o lista cu 5 lucruri pe care le regret. Regret ca nu le-am facut la un moment dat. Partea buna este ca acum nu le mai repet.

  1. Nu am spus “NU”, de fiecare data cand ar fi fost nevoie.

Am invatat sa fiu draguta si amabila mereu, sa nu zic nu, sa multumesc intotdeauna pe toata lumea. Sa fie armonie si pace. Sa fie ceilalti multumiti. Cand de fapt, singura persoana pe care trebuia sa o multumesc eram eu.

  1. Nu am ignorat parerile celorlalti.

Am observat tendinta celoralti de a-si da cu parerea despre lucurile care nu ii priveau. Si, la un moment dat, chiar le luam in serios si mi se pareau “utile”. Apoi mi-am dat seama ca nu poti avea o parere pertinenta despre un lucru sau o situatie niciodata. Asta ar insemna ca persoana care isi exprima parerea sa fi avut aceleasi experiente ca ale tale, aceeasi educatie, acelasi stil de viata, aceleasi principii, etc. Imposibil.

  1. Nu am avut puterea de a fi eu insami.

Din cauza faptului ca ascultam parerile celorlalti si mi se parea ca trebuie sa fiu intr-un fel. Intr-un fel care nu ma reprezenta. Si imi era teama sa ma exprim, sa ma opun. Constientizarea acestui gand a fost eliberatoare. Am putut sa ma concentrez pe un stil de viata autentic care sa ma reflecte.

  1. Nu am iesit din zona din confort

Asta s-a intamplat in deciziile “din tinerete”. Mi-a fost frica de schimbare si am infruntat-o pana cand am realizat ca este mai bine sa las lucrurile sa se intample! In felul acesta mi-am dat seama ca uneori, viata are idei mai bune pentru mine. Si trebuie sa am incredere.

  1. Nu am trait momentul

M-am pierdut in amintiri si planuri de viitor si am uitat sa traiesc prezentul. Mintea mea este rareori aici si acum. Tot timpul ruleaza intre trecut si viitor. Pur si simplu, uita sa fie constienta in prezent. Problema este ca fericirea nu poate exista decat in momentul prezent – trecut a trecut, iar viitorul nu a venit inca, astfel incat momentul prezent este tot ceea ce avem.

Odata ce am apreciat cu adevarat cine sunt, am descoperit ca viata este mult mai simpla si mai putin stresanta. Nu mai incerc sa multumesc pe toata lumea din jurul meu si nu mai folosesc energia gandindu-ma la opinii care oricum nu conteaza prea mult.

Tu cum esti? Cum ti se pare lista mea cu lucruri pe care le regret?

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *