Casa sau apartament sau „Niciodata sa nu spui niciodata”

Acum o luna daca ma puneai sa aleg intre o casa sau apartament, as fi spus fara probleme apartament. Avem niste explicatii foarte logice in sensul asta, argumente suficient de solide care sa imi indice ca alegerea mea este una pozitiva. In plus, achizitionarea unei locuinte nu intra in planurile noastre pe termen scurt sau mediu. Era o chestiune „de viitor”.

Eu stiu ce vreau – casa sau apartament?!

Pai da, e mai bine la apartament. Stau in oras, am magazine, farmacii, scoli, mall, cinema, teatru, Starbucks, etc. In plus, un apartament se intretine mai usor si mai ieftin. Ma pot folosi de transportul in comun. Pot iesi in oras oricand. Ma pot intalni cu prietenii oriunde. Daca mi-am uitat telefonul acasa, ma pot intoarce repede. Nu am nevoie de gradina, oricum nu stau prea mult acasa. Oricum am la fereastra flori artificiale pentru ca nu am timp sa le ingrijesc pe cele naturale.

Si totusi? Cum ar fi?

Intr-o seara, Lucian si-a adus aminte de o reclama pe care a vazut-o pe Facebook, la un cartier de case. Cum nu aveam ce face in seara aceea, am zis sa dam o fuga, asa, fara sa programam ceva, pentru ca noi oricum nu eram prea interesati de o casa si nici nu ne gandeam sa ne cumparam prea repede o locuinta.

Cartierul de case este langa Bucuresti, si, bineinteles, tot drumul pana acolo am insirat toate dezavantajele de pe lume. Esti departe, trebuie sa mergi un pic pana la autobuz, este cam praf, este foarte aglomerat. Daca o sa ai copil ce faci? Pe scurt, discutii de cuplu de-abia casatorit!

Dragoste la prima vedere

Cartierul era finalizat si am putut intra intr-una din case. Pentru mine, lucrurile sunt destul de simple: imi place sau nu. Lucian este cu investigatul detaliilor tehnice si chiar se pricepe. Este mai catolic decat papa cand vine vorba de detalii si uneori devine prea suspicios.

Casa mi s-a parut foarte tare. Din start m-am vazut locuind acolo. Suficient de spatioasa, dar nu exagerat, cu o mica gradina si ceva spatiu verde comun, parca mi-a atins o coarda sensibila pe care nu stiam ca o am.

Plimbandu-ne pe acolo, oamenii au inceput sa ne salute, un gest pe care nu l-am mai intalnit de cand am plecat de acasa, la facultate.

Inconstienti sau nu?

Au urmat cateva zile in care am inceput sa ne interesam de constructie, de loc, de vecini si in care ne-am tot perindat pe acolo. Forumul online a fost si el de ajutor -18 pagini de intrebari si raspunsuri pe care le-am recitit de 1000 de ori, incercand sa gasim contra-argumente. Trebuia in primul rand sa ne acomodam cu ideea de ne cumpara o casa. Si apoi trebuia sa decidem daca ne dorim cu adevarat o casa in acel cartier.

Alegerea a fost…

Hai sa ne luam casa! Am mizat foarte mult pe „moment”. Casa asta a venit cand ne asteptam cel mai putin. Desi vizitam constat cartiere, blocuri si case, nu ne-am pus niciodata in situatia de a ne cumpara ceva ce am vazut. Da, mai vazusem cateva „ok” dar nimic care sa ne puna pe ganduri atat de mult.  In felul asta ne-am dat seama ca este pentru noi.

Concluzie

Niciodata sa nu spui niciodata, pentru ca fiecare experienta mai deschide in tine un colt ascuns. Si nu vreau sa dau sfaturi despre cum sa iti iei o casa pentru ca nu detin vreun adevar absolut in duetul casa sau apartament. Cred ca fiecare alege pentru el.

0
0

2 thoughts on “Casa sau apartament sau „Niciodata sa nu spui niciodata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *