am prea multe hainute

Prea multe hainute?

De curand o noua functionalitate Facebook mi-a invadat News Feed-ul. Si nu numai. Dilema „Am prea multe hainute”, vand/schimb haine sau, mai simplu, Facebook Sell Groups.

Cred ca am dat follow unui astfel de grup dupa ce am vazut o postare a unei prietene care lasase un comentariu pentru un produs. Si vorba aia „Ochii vad, inima cere”, hai ca m-a prins grupul vreo 10 minute sa „rascolesc” printre haine.

Oferte, oferte

A doua zi insa, tot newsfeed-ul meu era plin cu rochii, blugi, fuste, plovere, cereri, oferte, schimburi, negocieri, dispute si livrari. Un veritabil targ online in care toate lumea tipa. Daca ati fost vreodata intr-un „obor”, ei bine, grupurile astea de facebook sunt exact astfel de puncte de vanzare, in mediul online.

Nu stiu pe ce criterii ai putea sa cauti sau sa iti cumperi ceva de acolo. Este un fel de OLX insa mult mai dinamic si mai activ, sunt comentarii peste comentarii, like-uri peste likeuri, numere private si tot asa.  Serios vorbind, e cam haotica treaba. In plus, intre noi fetele, cine recunoaste vreodata ca „am prea multe hainute”. E clar ca scopul este unul pur comercial. Sa nu mai zic de evaziunea fiscala care se face.

Tranparenta? Incredere? 

Ce nu inteleg insa este cum poti sa cumperi haine de la o persoana necunoscuta (atentie: identitatea de pe facebook nu este intotdeauna cea reala). Sau sa iti lasi datele de livrare asa, pur si simplu! Sau sa te inscrii pe liste de asteptare pentru ora x cand cutarica va posta nu stiu cate articole vestimentare purtate.

Oricat de mare ar fi pasiunea pentru shopping dar si dorinta de  fi in trend, eu zic sa nu ne pierdem totusi simtul decentei. Mi se pare ca limita bunului simt este grav incalcata, mai ales, cand sunt postate haine vizibil purtate si vechi. Sensul util al unui astfel de grup a fost gresit inteles si folosit. Asta pentru ca, atunci cand au fost create, aceste grupuri de vanzare aveau destinatii locale. Adica te puteai intalni cu vanzatorul, ceea ce ofera o credibilitate mai mare tranzactiei.

Selecteaza!

Foloseste grupurile online cu atentie. Nu iti face un scop in fiecare zi din asta. In plus, informeaza-te cat de sigur este sa cumperi in acest fel.  Eu de exemplu, din tot balciul ala online, am descoperit un mic outlet aflat la 10 minute de mine si chiar am fost curioasa sa il vizitez.  Produsele sunt noi, tipa de acolo a fost foarte nice si chiar am putut sa le si probez. Am primit si bon fiscal si le pot retuna. Nu-i mai bine asa?

haine-online

0
0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *